TAYAR KORANG BERBUNYI KUAT BILA BERGOLEK!! BAIK KORANG CHECK BEARING TAYAR KORANG!!! KORANG DIY SENDIRI KAT RUMAH KORANG!! Bunyi pada tayar jelas semasa kereta berjalan nie agak general dan banyak punca ... Kalau ikut keterangan kamu tu saya juga suspek…...

Tahu tak, setiap caruman di Amanah Saham Nasional (ASB) wajib dizakatkan kerana ianya termasuk dalam Zakat Wang Simpanan. Perihal lanjut bergantung kepada kategori anda sebagai pencarum; ASB Biasa Pelaburan ini dibuat menggunakan wang sendiri sebagai modal caruman. Untuk situasi ini,…...

Susu kunyit sangat bagus untuk menghilangkan batuk, selesema atau penyakit yang melibatkan saluran pernafasan seperti asthma.  Ianya juga sangat baik untuk pencernaan. Kami nak berkongsi dengan anda resipi susu kunyit yang boleh diamalkan untuk seisi keluarga. Resipi ini telah dikongsikan…...

SOLAT awal waktu, PASTI keluarga akan bahagia. Beza orang yang sekadar solat dengan orang yang solat di awal waktu, ibarat langit dan bumi. Jauh bezanya. Dan Allah akan hujani rezeki pada rumah orang-orang yang jaga solat di awal waktu. Wujudkan…...

Memandu sebuah kenderaan dengan transmisi CVT adalah berbeza berbanding transmisi automatik biasa. Oleh kerana ia tiada gear, penukaran kelajuan amat lancar dan menjimatkan minyak berbanding transmisi tradisional. Kereta moden kebanyakannya telah pun dilengkapi dengan transmisi CVT. Namun begitu, tidak ramai…...

Past semua orang ada cita-cita macam ni. Betul kan? Sebelum saya kongsikan idea ni, disclaimer dulu, ianya adalah idea olahan dangubahan mengikut kefahaman penulis. Kalau ianya sesuai dengan kapabiliti kewangan anda, boleh amalkan, kalau tak, abaikan @ olah mengikut kesesuaian.…...

Kalau boleh semua orang tidak mahu pakai kereta untuk tempoh yang lama dek kerana 4 musabab utama ini :- kos maintenance yang meningkat keselesaan kereta standard keselamatan upgrade kereta (jenama/CC/saiz) Tapi bagaimana nak atasi semua diatas ni tanpa keluar kos…...