Susu kunyit sangat bagus untuk menghilangkan batuk, selesema atau penyakit yang melibatkan saluran pernafasan seperti asthma.  Ianya juga sangat baik untuk pencernaan. Kami nak berkongsi dengan anda resipi susu kunyit yang boleh diamalkan untuk seisi keluarga. Resipi ini telah dikongsikan…...

SOLAT awal waktu, PASTI keluarga akan bahagia. Beza orang yang sekadar solat dengan orang yang solat di awal waktu, ibarat langit dan bumi. Jauh bezanya. Dan Allah akan hujani rezeki pada rumah orang-orang yang jaga solat di awal waktu. Wujudkan…...

Memandu sebuah kenderaan dengan transmisi CVT adalah berbeza berbanding transmisi automatik biasa. Oleh kerana ia tiada gear, penukaran kelajuan amat lancar dan menjimatkan minyak berbanding transmisi tradisional. Kereta moden kebanyakannya telah pun dilengkapi dengan transmisi CVT. Namun begitu, tidak ramai…...

Past semua orang ada cita-cita macam ni. Betul kan? Sebelum saya kongsikan idea ni, disclaimer dulu, ianya adalah idea olahan dangubahan mengikut kefahaman penulis. Kalau ianya sesuai dengan kapabiliti kewangan anda, boleh amalkan, kalau tak, abaikan @ olah mengikut kesesuaian.…...

Kalau boleh semua orang tidak mahu pakai kereta untuk tempoh yang lama dek kerana 4 musabab utama ini :- kos maintenance yang meningkat keselesaan kereta standard keselamatan upgrade kereta (jenama/CC/saiz) Tapi bagaimana nak atasi semua diatas ni tanpa keluar kos…...

Sehingga 30 Jun 2017 sebanyak RM5.779 bilion wang tak dituntut (WTD) masih dalam simpanan Bahagian WTD, Jabatan Akauntan Negara selaku pemegang amanah. WTD merupakan wang yang perlu dibayar di sisi undang-undang kepada pemilik yang sepatutnya dalam tempoh tertentu, seperti ditetapkan…...

JANGAN TERTIPU dan DITIPU LAGI. 1> Minyak hitam Minyak hitam yg bukan sintetik tu setiap 5,000 km @ 3 bulan whichever is earlier. Kalu yg sintetik - mungkin 7,500 km atau 10,000 km. 2> Filter Sama seperti minyak enjin. Minyak…...